«

»

jan 26 2014

Tykklefser

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Har man en steketakke, åpner det seg en ny verden av muligheter for hva man kan lage. I god norsk tradisjon, er det derfor ganske naturlig at det første vi lagde var lefser. Her en variant av tykklefser. Disse smaker best når de er helt ferske.

Serveringstips!
Smaker kjempegodt med geitost eller smør, sukker og kanel.

 

Tykklefser
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • Ca 1,5 kg hvetemel,
  • ½ l seterrømme,
  • ½ l kulturmelk,
  • 3 dl sukker,
  • 2 stk egg
  • 2 ts natron
Fremgangsmåte:
  1. Bland først det tørre, og pisk så inn egg, melk og rømme.
  2. Kna deigen og sett den kaldt en stund.
  3. Del deigen i passende emner, og kjevle dem tynne.
  4. Stekes på takke over medium varme til de er gylne på begge sider.
  5. Dekk med håndkle frem til servering.

 

 

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/tykklefser/