«

»

feb 12 2014

Trøffelsaus

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

En smakfull trøffelsaus passer godt til viltfugl som fasan og rype eller milde kjøttyper som hjort, kalv og rådyr.

 

Trøffelsaus
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 1 sjalottløk
  • 3 dl hvitvin
  • 5 dl fløte
  • 2-3 ss trøffelolje
  • Noen dråper olivenolje
  • Sitronsaft
Fremgangsmåte:
  1. Finkuttet sjalottløk og hvitvin has i kjele og kokes opp.
  2. Reduser ned til en ¼.
  3. Tilsett fløte og kok inn til det gjenstår ⅓ og sausen er tyknet.
  4. Smak til med trøffelolje, salt, pepper og litt sitron.
  5. Noen dråper olivenolje skader ikke når sausen anrettes.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/troffelsaus/