«

»

jan 24 2015

Sirupsdampet pinnekjøtt

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Det er to viktige ting vi kan lære av Tor fra The Flying Culinary Circus. Det ene er å steke pinnekjøttet i en stekepanne halvveis i tilberedningen, fremfor den tradisjonelle ovnsgrillingen på slutten. Og det andre er å tilføre sirup til dampingen halvveis. Pinnekjøttet du elsker smaker fremdeles sau, men du får balansert det salte, og tilført en helt ny dimensjon til den tradisjonelle retten.

 

Sirupsdampet pinnekjøtt
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 2 kg Pinnekjøtt (tørket)
  • Vann
  • 300 g lys sirup
Fremgangsmåte:
  1. Vann ut pinnekjøttet i 24 timer. Skift vann et par ganger underveis
  2. Damp pinnekjøttet i 2 timer i en kjele. Benytt enten bjerkepinner, dampkoker, eller pinnekjøtt rist.
  3. Brun pinnekjøttet i en stekepanne med litt olje.
  4. Når pinnekjøttet har en crispy hinne, legges det tilbake i kjelen.
  5. Hell over sjyen fra dampingen og mer vann.
  6. Tilsett sirupen, og damp/kok pinnekjøttet i en time til.

 

sirupsdampet pinnekjøtt1

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/sirupsdampet-pinnekjott/