«

»

feb 15 2015

Satay

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Satay er thailandsk peanøtt- og currysaus. Den passer perfekt til kyllingfilet, og om du passer på å benytte de rette ingrediensene, kan du enkelt lage den samme gode sausen du fikk på thairestaurant. Hemmeligheten er å kjøpe autentiske råvarer. Les mer om det her.

 

Satay
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss rød curry pasta
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ss palmesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss salt soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus
Fremgangsmåte:
  1. Varm oljen.
  2. Tilsett curry pasta og fres over middels varme 2-3 minutter.
  3. Rør inn resten av ingrediensene og kok opp.
  4. Skru ned varmen og la alt trekke på svak varme i minst 5 minutter.
Serveringstips
  1. Jo lenger sausen står på lav varme jo bedre blir den.
  2. Lag den gjerne dagen i forveien og varm den opp ved servering for best resultat!

 

Satay og kyllingSatay og kylling3sataySatay og kyllingred curry pastekokosmelk, peanøttsmør og palmesukkersoyasaus

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/satay/