Pommes Frites

Sommer er grilltid, og det er få ting som er så godt sammen med hamburgere og grillmat, som disse hjemmelagde perfekte pommes fritesene. De er vel verdt tiden med forberedelser.

Du vil bli overrasket over hvor mye man kan lage en gourmetversjon av. Når du kan få en hamburger til $5000 i Las Vegas laget av kobebiff og dekket med trøfler og trøffelsaus, burde ingenting overraske deg lenger. Da er disse pommes fritesene langt billigere å lage.

Skriv ut

Pommes Frites

Prepping 15 minutter
Tilberedning 2 minutter
Total tid 17 minutter

Ingredienser

  • 5 Store bakepoteter eller andre melne poteter
  • 3-4 l Frityrolje
  • Sukker
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Vask og kutt potetene i ca 1 cm brede staver
  • Skyll potetene under rennende vann i ca. 5 minutter
  • Legg potetene i en kjele med kaldt usaltet vann, og kok opp.
  • Kok potetene i ca. 20 minutter til de såvidt begynner å gå fra hverandre.
  • Legg potetene til tørk eller tørk dem i en kammervakuummaskin. (Kan også tørkes i fryser)
  • Varm oljen til 130 °C og friter potetene i ca 5 minutter. De er klare når de begynner å få en skorpe, og så vidt har skiftet litt farge.
  • Tørk potetene igjen, på papir på en rist. De kan nå oppbevares frem til servering.
  • Rett før servering, vend potetene i litt sukker. Dette sikrer en gylden og jevn fin farge.
  • Friter potene på 190 °C til de får en gylden og fin farge. De er nå perfekt tilberedt på innsiden, og gode og crispy på utsiden. Pass på å ikke fritere for mange av gangen, da senkes temperaturen på oljen.
  • Dryss salt over potetene og gjerne litt trøffeolje eller parmesan.

Tips!

Passer det litt dårlig å kjøpe en kammervakuummaskin akkurat i dag? Du kan legge potetene på et tørkepapir i fryseren en times tid for å frysetørke dem i stedet.
Hvis du rister litt på kjelen etter å ha helt av vannet får potetene litt frynser. Dette gir dem enda mer overflate og gir enda sprøere pommes frites.