«

»

jul 03 2016

Pommes Frites

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Du vil bli overrasket over hvor mye man kan lage en gourmetversjon av. Når du kan få en hamburger til $5000 i Las Vegas laget av kobebiff og dekket med trøfler og trøffelsaus, burde ingenting overraske deg lenger. Da er disse pommes fritesene langt billigere å lage.


Pommes Frites
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 5 Store bakepoteter (eller andre melne poteter)
  • 3-4 l Frityrolje
  • Sukker
  • Salt
Fremgangsmåte:
  1. Vask og kutt potetene i ca 1 cm brede staver
  2. Skyll potetene under rennende vann i ca. 5 minutter
  3. Legg potetene i en kjele med kaldt usaltet vann, og kok opp.
  4. Kok potetene i ca. 20 minutter til de såvidt begynner å gå fra hverandre.
  5. Legg potetene til tørk eller tørk dem i en kammervakuummaskin. (Kan også tørkes i fryser)
  6. Varm oljen til 130 °C og friter potetene i ca 5 minutter. De er klare når de begynner å få en skorpe, og så vidt har skiftet litt farge.
  7. Tørk potetene igjen, på papir på en rist. De kan nå oppbevares frem til servering.
  8. Rett før servering, vend potetene i litt sukker. Dette sikrer en gylden og jevn fin farge.
  9. Friter potene på 190 °C til de får en gylden og fin farge. De er nå perfekt tilberedt på innsiden, og gode og crispy på utsiden. Pass på å ikke fritere for mange av gangen, da senkes temperaturen på oljen.
  10. Dryss salt over potetene og gjerne litt trøffeolje eller parmesan.

Hjemmelaget pommes frites

pommes fritesEtter første fritering

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/pommes-frites/