«

»

apr 20 2014

Fløtesaus til lam

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Denne enkle fløtesausen smaker godt til den unge hippe sauen du nettopp har tilberedt i nesten et halvt døgn.

 

Fløtesaus til lam
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 6-8
Ingredienser:
  • 2 sjalottløk
  • 4 dl hvitvin
  • 6 dl lammekraft
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g smør
  • Fersk
  • - timian
  • - rosmarin
  • - estragon
  • 1 ss crème fraiche
Fremgangsmåte:
  1. Ha litt smør i en kasserolle og fres finhakket sjalottløk lett på høy varme.
  2. Hell i hvitvinen og reduser til en tredjedel.
  3. Tilsett lammekraft og fløte, og kok videre til det er redusert til halvparten.
  4. Sil sausen
  5. Montér sausen rett før servering ved å piske inn urtesmøret og tilsette en spiseskje crème fraiche.

 

Lammesaus2Lammelår i fløtesaus2

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/lammesaus/