Kyllingconfit

Saftige og smakfulle confiterte lår, sreveres best sprøstekt.

Opprinnelig en måte å konservere and på så den skulle holde seg lenger, har confitering utviklet seg til en tiberedningsmetode i seg selv. For en virkelig eksklusiv smak, prøv perlehøne som gir litt viltsmak til confiten.

 

Skriv ut

Kyllingconfit

Ingredienser

  • 1 kyllinglår av perlehøne
  • Grovt salt
  • Solsikkeolje eller gåsefett
  • Laurbær
  • Hvitløk
  • Timian
  • Rosmarin

Fremgangsmåte

  • Salt kyllinglåret et døgn i forveien. Dekkes godt med grovsalt.
  • Skyll av saltet og legg i ildfast form.
  • Dekkes helt med olje/gåsefett.
  • Ha i MASSE hvitløk og MASSE laurbær. Og godt med timian og rosmarin.
  • Stek i ovn på 200°C til det koker.
  • Ta ut, og sett ned ovnen til 96°C. Confiter i ovnen i mange timer.