«

»

aug 22 2015

Trøffelketchup (V)

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Denne oppskriften på hjemmelaget ketchup går raskt å lage og smaker fantastisk på hamburgere. Eller bruk den til å lage BarbieKu-saus. Med noen dråper trøffelolje tilsatt, hever du smaken enda et par tre hakk.

Se video under oppskriften!

 

Trøffelketchup
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 1,5 kg
Ingredienser:
  • 400 g tomatpure
  • 400 g glukose
  • 400 g destillert eddik
  • 80 g sukker
  • 30 g salt
  • 0,8 g nellik (pulver)
  • 2,4 g Xanthangummi
  • 2 g MSG
  • Noen dråper trøffelolje
Fremgangsmåte:
  1. Ha tomatpuré, eddik, glukose, sukker, salt og nellik i en blender, og blend dette til du får en klar jevn masse.
  2. Mens blenderen kjører, strø i xantangummien og MSG.
  3. Drypp tilslutt i trøffelolje, til du får en god trøffelsmak på ketchupen.
  4. Hell over på sauseflaske og sett kjølig. (Holder seg 2 uker i kjøleskap.)

 

Trøffelketchup

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/ketchup/