«

»

jan 26 2014

Karamellpudding med konjakkrem og pasjonsfruktsirup

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

En av de mange fantatiske rettene vi fikk servert på Kramperud Gård i julen, var denne fantastiske karamellpuddingen med konjakkrem, pasjonsfruktsirup og flådde klementinbåter.

 

Karamellpudding med konjakkrem og pasjonsfruktsirup
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
Karamellpudding
  • 8 egg
  • 5 dl fløte
  • 5 dl H-melk
  • 2 vaniljestenger
  • Sukker
Pasjonsfruktsirup
  • 1 del vann
  • 1 del sukker
  • masse pasjonsfrukt
Konjakkrem
  • fløte
  • konjakk
Fremgangsmåte:
Karamellpudding
  1. Kok opp melk, fløte og vaniljestang. La dette stå og hvile mens du fortsetter
  2. Pisk eggene for seg.
  3. Ha melkeblandingen i eggedosisen, når den ha kjølt seg litt ned.
  4. Sil av blandingen.
  5. Smelt sukker til knekk i en stekepanne på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet. Ha dette i bunnen av aluminiumsformer. Hell i melk og eggeblandingen. Sett i ovn på varmluft minst 40 minutter (gjerne over en time) på 96 grader. Puddingen skal bli litt fast.
  6. Lager du karamellpudding i stor form, stek den i vannbad (kok opp vannet først) på 125 grader i 2-3 timer.
Konjakkrem
  1. Pisk kremfløte til krem, uten sukker.
  2. Ha i litt konjakk og smak til.
Pasjonsfruktsirup
  1. Ha likt med vann og sukker i en stekepanne og kok til sukkeret er oppløst.
  2. Tilsett en god del pasjonsfrukt.
  3. La dette redusere til en sirup.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/karamellpudding/