«

»

jan 26 2014

Hvetetortilla

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Det er enkelt og raskt å lage egne tortillas. Har du ikke steketakke, kan du steke dem i en varm stekepanne. Bruk helst en jernpanne som tåler høy varme

Baketips!
Når du knar eller elter deigen vil glutenet i melet gjøre deigen mer og mer elastisk. Dermed vil tortillaene krympe etter at du har kjevlet dem ut. Dette kan du begrense om du følger tipsene under:

  • La deigen hvile 15 minutter lenger før du deler den opp.
  • Hvil deigen etter oppdeling
  • Hvil deigen etter at du har kjevlet ut tortillane, og kjevle dem på nytt rett før steking

 

Hvetetortilla
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 12-15
Ingredienser:
  • 4 ½ dl siktet hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 60 g mykt smør
  • 2 dl lunkent vann
Fremgangsmåte:
  1. Bland 4 dl av melet med salt og bakepulver. Smuldre inn smøret, og ha i vannet.
  2. Kna deigen i rundt fem minutter. Er den for løs, ha i litt mer mel. Deigen skal være omtrent som plastelina.
  3. La deigen hvile i 20 minutter i romtemperatur.
  4. Ha litt mel på bordet og del deigen i 12-15 like store deler.
  5. Kjevle ut delene til rundinger ca. 15-20 cm store og la tortillane hvile litt.
  6. Kjevle tortillane ut på nytt.
  7. Stek tortillane på medium/høy varme i ca. 1 ½ minutt på hver side.
  8. Oppbevar dem i et fuktig kjøkkenhåndkle frem til servering.
  9. Om det er over en time til, legg dem i en tett plastpose.
  10. Kan eventuelt varmes litt i mikrobølgeovn før servering.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/hvetetortilla/