«

»

jan 29 2014

Pasta

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

En pastamaskin er absolutt å foretrekke når du skal lage din egen pasta, men med en kjevle og tålmodighet er du langt på vei til egen spaghetti eller lasagne.

 

Pasta
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 200 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 stk egg
  • ½ ts olje
Fremgangsmåte:
  1. Sikt melet i en liten haug på benken.
  2. Lag en fordypning og ha i salt, egg og olje.
  3. Bland alt sammen med hendene eller en gaffel.
  4. Når alt begynner å samles, kna deigen i fem minutter.
  5. Blir deigen for klissete ha på litt mel. Men ikke for mye. Når du knar deigen vil den blir fastere etter hvert.
  6. Kna til deigen er myk og smidig og blank.
  7. Sett deigen i kjøleskap i 20 minutter.
  8. Kjør deigen gjennom en pastamaskin. Start på den største tykkelsen og kjør to ganger på hvert hakk til du får ønsket tykkelse.
  9. Lager du lasagneplater, kan du benytte dem rett i lasagnen.
  10. Om du lager spaghetti eller andre pastaretter som må kokes, koker du den i fosskokende vann i 4-5 minutter.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/hjemmelaget-pasta/