«

»

mar 14 2015

Brente Mandler

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Brente mandler er enkelt og godt. Og det viktigste er å riste mandlene i ovnen på forhånd, og deretter ha kanel i blandingen. Du trenger ikke bare lage disse til jul. og er du glad i lakris bør du prøve lakrismandler med sjokolade og lakrispulver.

 

Brente Mandler
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Rist mandler
  1. Varm stekeovnen til 180 °C.
  2. Rist mandlene i 8-10 minutter i ovnen.
Brente mandler
  1. Varm opp vann, sukker og kanel i en gryte eller stekepanne på middels til høy varme under omrøring.
  2. Når en del av vannet har fordampet og det begynner å tykne har du i mandlene. Bland alt sammen godt underveis.
  3. Når blandingen har tyknet, heller du mandlene over på en stekeplate dekket med bakepapir. (Helt på slutten begynner sukkeret å tørke, da er det på tide å tømme massen ut.)
  4. Bruk to gafler og separér alle mandlene så de ikke fester seg i hverandre.

 

Brente mandler

Brente mandler

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/brente-mandler/