Brente Mandler

Juleklassiker med et snev av kanel for virkelig god julestemning. Brente mandler er enkelt og godt.

Brente mandler er enkelt og godt. Og det viktigste er å riste mandlene i ovnen på forhånd, og deretter ha kanel i blandingen. Du trenger ikke bare lage disse til jul. og er du glad i lakris bør du prøve lakrismandler med sjokolade og lakrispulver.

 

Skriv ut

Brente Mandler

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Rist mandler

  • Varm stekeovnen til 180 °C.
  • Rist mandlene i 8-10 minutter i ovnen.

Brente mandler

  • Varm opp vann, sukker og kanel i en gryte eller stekepanne på middels til høy varme under omrøring.
  • Når en del av vannet har fordampet og det begynner å tykne har du i mandlene. Bland alt sammen godt underveis.
  • Når blandingen har tyknet, heller du mandlene over på en stekeplate dekket med bakepapir. (Helt på slutten begynner sukkeret å tørke, da er det på tide å tømme massen ut.)
  • Bruk to gafler og separér alle mandlene så de ikke fester seg i hverandre.