«

»

mar 29 2014

Braissert sjalottløk

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Inspirert av Raymond Balncs Kitchen Secrets. Den lange tilberedningen på forholdsvis lav varme gjør at stivelsen i løken omdannes til sukker, og gir en søt og god løk til middagen.

 

Braissert sjalottløk
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 4 store sjalottløk (skrellet og kuttet endene av)
  • 1 kvist timian
  • 2 klyper havsalt
  • 2 hele sorte pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl vann
Fremgangsmåte:
  1. Ha vann, timian, sjallottløk, salt, pepper og 1 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme og kok opp.
  2. Dekk med lokk og småkok forsiktig i 40 minutter, mens du rører med jevne mellomrom.
  3. Når løkene er møre, men fremdeles beholder formen sin, ta pannen av platen og sett til avkjøling.
  4. Når de er avkjølt, del sjalottløken i to på langs, og tørk dem lett med papirhåndkle.
  5. Varm opp resten av oljen i en stekepanne og stek sjalottløkene med den flate siden ned i 1-2 minutter til de blir gyldne og karamelliserte.
  6. Sett til side og hold varm inntil servering.

braissert sjalottløksjalottløk svin sennepssaus

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/braissert-sjalottlok/