«

»

feb 12 2014

Balsamicosaus

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Pass på når du koker denne sausen, blir den brent, er det bare å kaste hele dritten. Men finner du balansen melom for varmt og ingen redusering, er dette et godt alternativ til de klassiske andesausene.

 

Balsamicosaus
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 6
Ingredienser:
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 dl hvitvin
  • 200 gram usaltet smør (romtemperert), i terninger
  • salt og pepper
  • friske krydderurter, feks estragon, kjørvel og persille
Fremgangsmåte:
  1. Kok balsamicoeddik og vin til det gjenstår et par spiseskjeer i kjelen. Pass på, det går fort på slutten. Blandingen må ikke bli brent!
  2. Pisk inn smøret, litt etter litt.
  3. Sausen bør ikke koke etter dette, men holdes varm. Hvis den koker opp vil den miste sin kremaktige konsistens.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/balsamicosaus/