«

»

jan 29 2014

Bakt potet

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Leser du lenge nok om bakte poteter, finner du omtrent like mange oppskrifter som du finner meninger om hvordan dne skal bakes. Og det største spørsmålet er alltid; med eller uten folie. Jeg kunne lat ved en masse linker som viser at det er uten folie som er det korrekte. Men jeg har en langt bedre idé. Jeg gir deg min hemmelighet her, og om du ikke blir overbevist etter å ha forsøkt denne oppskriften er jeg redd du liker folien fordi du spiser den til slutt.

Tips:
Ikke velg for store poteter, de tar vanvittig lang tid å bakes møre.

 

Bakt potet
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • Én stor potet til hver (Bruk melne bakepoteter)
  • Grovt salt
  • Olje til stekingen
  • fint salt
Fremgangsmåte:
  1. Ha rikelig med grovsalt i en langpanne som potetene kan stå stødt på.
  2. Hull potetene og skær et kryss på toppen.
  3. Dekk potetene godt med olje over og under og sett dem på saltet.
  4. Dryss vanlig bordsalt over potetene til slutt.
  5. Stek i ovn på 200° C i to timer.
  6. Sett ned temperaturen til 100° C og stek videre i minst én time til.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/bakt-potet/