«

»

jan 28 2014

Beef Wellington

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Beef Wellington er noe av det vanskeligste du kan lage og servere, men la ikke det hindre deg. Hemmeligheten er et steketermometer og god tid. Da får du sprø butterdeig, og gjennomstekt saftig biff.

Tips:
Steketider varierer veldig fra ovn til ovn. Prøv deg frem med din ovn og vær forberedt på å bruke lenger tid både på steking og hviling for å få et perfekt resultat. Det er her steketermometeret er din beste venn!

 

Beef Wellington
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 400 g grovhakket sopp
  • Havsalt og nykvernet pepper
  • Olivenolje til steking
  • 760 g indrefilet av storfe
  • 1-2 ts engelsk sennep
  • 6-8 skiver parmaskinke
  • ½ kg butterdeig
  • Mel til å kjevle ut deigen
  • 2 piskede eggeplommer
Fremgangsmåte:
Forberedelser
  1. Renskjær fileten. Fjern slintrer, fett, og tynne ender. (Dette bruker du til å koke kraft til saus.)
  2. Kjør grovhakket sopp i en blender med salt og pepper til en grov pasta.
  3. Stek på høy varme i ca. 10 minutter mens du stadig rører med stekespade for å få ut fuktigheten av soppen.
  4. Krydre fileten med salt og pepper og brun på alle sider i en varm panne.
  5. Avkjøl og pensle med sennep.
  6. Dekk benken med plastfolie og dekk folien med delvis overlapende parmaskinke.
  7. Fordel soppmassen på skinken.
  8. Legg fileten midt på og rull alt sammen stramt rundt. Hold i hver ende av plastfolien og stram den til du får en stram og helt rund pølse.
  9. Fest plastfolien og legg kjølig minst 15-20 minutter. (Dette kan gjøres en dag forveien.)
Samme dag som servering:
  1. Rull ut butterdeigen til en tykkelse på rundt 3-4 mm.
  2. Fjern plastfolien fra fileten og legg den midt på butterdeigen.
  3. Pensle deigen rundt med eggeplomme og brett rundt.
  4. Skjær av overflødig deig.
  5. Snu fileten og legg den med skjøten ned på et stekebrett.
  6. Pensle resten av eggeplommen rundt, og avkjøl i 15 minutter.
Steking
  1. Forvarm ovnen til 200ºC.
  2. Skjær tynne striper i deigen med 1cm mellomrom, og pensle igjen med eggeplomme.
  3. Stek i 20 minutter.
  4. Sett ned varmen til 180ºC og stek i 15 minutter, til den holder en kjernetemperatur på 48ºC.
  5. La fileten hvile i 10-15 minutter til før du skjærer den i gode tykke skiver og serverer. Den skal være rosa i midten.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/wellington/