«

»

mar 23 2014

Timianmarinert kongekrabbe

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

En uslåelig komboinasjon av dielig timianmarinert kongekrabbe og en frisk eple- og fennikkelyoughurt

 

Timianmarinert kongekrabbe
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 12 crostini
  • 3 kongekrabbebein
Marinade
  • 3 ss friske timianblader
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl rapsolje
Eple- og fennikelyoghurt
  • ½ fennikel
  • 1 grønt eple
  • 3 dl matyoghurt naturell
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte:
  1. Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv. (Prøv å få ut så hele stykker som mulig.)
  2. Legg dem på et bakepapir og del kjøttet i 12 like store stykker.
Marinade
  1. Bland ingrediensene, og kjør glatt med stavmikser.
  2. Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over salt og pepper.
  3. Stek i ovn på 200°C i 8 minutter.
Eple- og fennikelyoghurt
  1. Skrell eplet og riv det grovt.
  2. Skjær fennikelen i små terninger.
  3. Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
  4. Hell av kokevannet, og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt avkjølt.
  5. La den renne av på kjøkkenpapir, før du blander med eple og yoghurt.
  6. Smak til med sitronsaft og evt. salt og pepper.
Anretning
  1. Legg eple- og fennikelyoghurt på crostini med en bit kongekrabbe over.
  2. Pynt med et par timianblader.

timianmarinert kongekrabbe

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/timianmarinert-kongekrabbe/