Surkål

Hjemmelaget surkål smaker vanvittig mye bedre enn ferdigkjøpt. Ikke er det særig vanskelig heller.

Julemiddagen er ikke komplett uten hjemmelaget surkål. Denne oppskriften er inspirert av Eivind Hellstrøm, og balanserer syre og søtlighet i skjønn harmoni.

Skriv ut

Surkål

Ingredienser

  • 1 stort hode hvitkål
  • 1 ss knuste einebær
  • 1 knivspiss kummin
  • 2 ts karve
  • Salt og pepper etter smak
  • ½ flaske hvitvin gjerne tørr og syrefrisk
  • 4 ss blomsterhonning
  • 4 finhakkete sjalottløk
  • 4 epler i terninger

Fremgangsmåte

  • Ha smør i en stor kjele (Bruk gjerne ribbefett i stedet for smør).
  • Tilsett finstrimlet hvitkål og rør godt rundt slik at det ikke blir brunt.
  • Ha i epleterningene og sjalottløken, fortsett å røre hele tiden.
  • Slå opp varmen mot slutten, for å få ut væsken av kålen.
  • Tilsett deretter en halv flaske hvitvin, salt, pepper, karve, kummin og knuste einebær.