Faux foie gras

For de som enten ikke liker smaken av foie gras, eller ikke har lest den eneste vitenskapelige forskningen på fôringen og tror at dyrene lider, så er det her et glimrende alternativ laget med Portobello.

Uansett hva man mener eller tror om fôringen* av ender og gjess for å lage foie gras, så kan du med god samvittighet lage denne versjonen.

Dette er rett og slett renskåret og stekt portobellosopp. Smaken kan minne litt om foie gras, men selv om du ikke liker den i overkant fete leveren, er dette absolutt verdt et forsøk. Jeg garanterer at denne slår an også hos de som vanligvis ikke spiser sopp.

 

Skriv ut

Faux foie gras

Prepping 10 minutter
Tilberedning 10 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 4 store portobello
  • Smør klarnet, alternativt tilsatt 50% olje
  • Salt og pepper
  • Sukker

Fremgangsmåte

  • Skjær av sidene på sopphatten til en firkant.
  • Skjær/skrap vekk alt det sorte og stilken under soppen.
  • Rut soppen på begge sider.
  • Ha smør og olje i en godt varmet stekepanne
  • Salt, pepre og sukre soppen lett og legg den i pannen.
  • La soppen steke til den er sprø, før du snur den og steker den ferdig til den er sprø på den andre siden også.

 *For de som faktisk er interessert i effekten fôringen av gjess for å lage foie gras faktisk har på dyrene, er det forsket på dette av den franske forskeren Daniel Guémené. For interesserte er det bare å søke på Google.