«

»

mai 11 2014

Faux foie gras

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Uansett hva man mener eller tror om fôringen* av ender og gjess for å lage foie gras, så kan du med god samvittighet lage denne versjonen. Dette er rett og slett renskåret og stekt portobellosopp. Smaken kan minne litt om foie gras, men selv om du ikke liker den i overkant fete leveren, er dette absolutt verdt et forsøk. Jeg garanterer at denne slår an også hos de som vanligvis ikke spiser sopp.

Faux foie gras
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 4 store portobello
  • Smør (klarnet, alternativt tilsatt 50% olje)
  • Salt og pepper
  • Sukker
Fremgangsmåte:
  1. Skjær av sidene på sopphatten til en firkant.
  2. Skjær/skrap vekk alt det sorte og stilken under soppen.
  3. Rut soppen på begge sider.
  4. Ha smør og olje i en godt varmet stekepanne
  5. Salt, pepre og sukre soppen lett og legg den i pannen.
  6. La soppen steke til den er sprø, før du snur den og steker den ferdig til den er sprø på den andre siden også.

faux foie grasfaux foie gras 2dielam, faux foie gras, fondantpotet   *For de som faktisk er interessert i effekten fôringen av gjess for å lage foie gras faktsk har på dyrene, er det forsket på dette av den franske forskeren Daniel Guémené. For interesserte er det bare å søke på Google.

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/stekt-portobello/