Steinsoppconsommé med ravioli og nøtter

God smak av steinsopp og blåmuggost med knasende nøtter.

Consomméen kan med fordel kokes ferdig dager i forveien. Så lager du pasta og ravioli eller angelotti som beskrevet her, samme dag som servering. Passer fint som en forrett, eller lag mer og server som hovedrett.

 

Skriv ut

Steinsoppconsommé med ravioli og nøtter

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 30 g tørket steinsopp
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g finhakket sjalottløk
  • 25 g mør i terninger
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 l kyllingkraft
  • Salt og Pepper
  • 30 g nøtter hasselnøtter/mandler
  • Sukker
  • Fersk Blåmuggostravioli

Fremgangsmåte

Steinsoppconsommé

  • Rens soppen og kutt den i små terninger.
  • Smelt smør i en kjele og fres hakket sjalottløk med hakket hvitløk i ett minutt.
  • Tilsett soppen i terninger og fres til vannet har fordampet. (Noen minutter.)
  • Tilsett hvitvin og kyllingkraft og kok opp.
  • La suppen småkoke i 15 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Karamelliserte nøtter

  • Ha sukker i en stekepanne og smelt over middels varme. Pass på at det ikke svir seg. (NB IKKE rør i sukkeret før det er smeltet)
  • Ha i nøttene og vend dem godt inn i karamellen.
  • Legg på en tallerken eller stekeplate.
  • Når de er avkjølt: Grovhakk nøttene.

Servering:

  • Kok raviolien i 4-5 minutter i fosskokende vann.
  • Ha suppe i en skål, legg i ravioli, og dryss hakkede nøtter over.