«

nov 03 2019

Smultringer

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Hemmeligheten bak gode smultringer er en god og tykk røre som skal være flytende, men ikke rennende. Da kan du med et smultringverktøy slippe ut de nydeligste ringer i smultgryten.

Smultringer
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: ca. 100 stk.
Ingredienser:
  • 5 egg
  • 500g sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 7,5 dl kulturmelk
  • 2 ts natron
  • 2 ts kardemomme
  • 1100g mel
  • Flott matfett/smult til stekingen
Fremgangsmåte:
  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Pisk fløten til krem for seg selv og vend inn i eggedosisen.
  3. Ha i melken.
  4. De tørre ingrediensene blandes og siktes i røren.
  5. Sett røren kaldt til dagen etter. Det er viktig at røren er myk, tykk og rennende, men ikke flytende. Størrelsen på egg, mengden melk etc. påvirker dette, så pass på at røren får rett konsistens.
Steking
  1. Smelt smulten i en gryte. Ut fra størrelsen på gryten trenger du 2-4 pakker smult. Varm opp smulten til ca 160 °C. Om du ikke har termometer, stikk skaftet av en tresleiv ned i smulten. Når det bobler rundt skaftet er det varmt nok. (6. Av 9 på en induksjonsplatetopp er et godt utgangspunkt.)
  2. Ha røren i smultringbakeren. Klem ned fjæren så det formes en ring av røre rundt/under. Slipp opp og la smultringer falle ned i gryten. De vil først synke, og deretter stige opp igjen. Fortsett, men ikke la smultringene berøre hverandre. Snu dem for en jevn og fin brunfarge.

 

smultringer-2smultringer-1IMG_1067IMG_1066E5AA3002-E9C3-40B3-9541-FC7D76FB0C7Esmultringer-3

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/smultringer/