Sjokoladefondant

En fantastisk sjokoladefondant som smelter i munnen. Stekes best i aluminiumsformer.

Det er få ting som smaker bedre enn en deilig varm sjokoladefondant med smeltet og myk kjerne. Server den gjerne med en iskrem eller sorbet.

Skriv ut

Sjokoladefondant

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 300 g sjokolade manjari eller lignende
  • 170 g hvetemel
  • 8 egg

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ha i sjokolade i biter og la smelte forsiktig inn i smøret under forsiktig omrøring. Rør inn hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.
  • Fyll smurte muffinsformer, eller andre små porsjonsformer med sjokolademassen. Stek i ovnen ved 200 grader i om lag 10 minutter, til deigen har stivnet, men fyllet fortsatt er flytende.
  • Det er alltid en fordel å lage en prøve for å teste ut din ovn.
  • Hvelv umiddelbart ut på tallerkener, la stå et minutt for å sette seg . Server med is og frukt/bær.
  • Kan stå i en uke – ustekt – i formen før den stekes.