«

»

jan 28 2014

Ribbe sous vide

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Den ultimate ribba er den du har tilberedt i vakuum et døgn i vannbad. Ingen ting slår saftigheten og smaken som setter seg i ribba etter et døgn i sitt eget fett. Du kan langtidssteke og dille så mye du ønsker, men tid og et lukket rom der ikke en dråpe fuktighet kan forsvinne, trumfer alt. Servér ribbe med sennepssaus.

Serveringstips:
Med én gang du tar ribba ut av vannbadet, må du ta den ut av posen og rett i ovnen om du vil ha sprø svor. Venter du, er løpet kjørt og den blir seig uansett hvor mye du forsøker å grille den.

 

Ribbe sous vide
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 500 g ribbe pr. hode
  • salt
  • pepper
  • stjerneanis
  • timian
  • allehånde
  • nellik
Fremgangsmåte:
Forberedelser
  1. Rut opp svoren, gjennom huden men ikke ned i kjøttet.
  2. Gni inn ribba med salt og pepper en til tre dager i forveien.
  3. Masse salt
  4. Dekk med aluminiumsfolie og sett kjølig 1-3 dager.
Samme dag
  1. Sett vannbadet på 60° C.
  2. Skyll av saltet.
  3. Smør inn ribba med sennep
  4. Salt og pepre litt ekstra
  5. Vakuumér ribba i så store poser som vannbadet ditt tillater.
  6. Legg ribba i vannbad i 24 timer.
Sprø svor
  1. Før du tar ut ribba av vannbadet, forvarm ovnen til 300° C gjerne varmluft.
  2. Når du tar ut ribba av vannbadet, ta den ut av posen og sett den i ovnen med en gang.
  3. Pass på svoren, og dekk til deler som er ferdige med aluminiumsfolie mens du venter på at resten skal poppe opp.
  4. La ribba hvile i rundt 20 minutter så kjøttsaften får satt seg før du skjærer den opp og serverer.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/ribbe-sous-vide/