«

»

aug 09 2014

Coladampede Svenske Revben

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Har du ikke dampet grillbein i colamarinade for deretter å grille på dem en stekeskorpe mens du pensler på enten Asian Five Spice eller BarbieKu-saus, så har du virkelig gått glipp av noe. Mørere og saftigere blir det rett og slett ikke. Her er RudfossMats hemmelighet, testet ut over flere grillfester, og klar for å la deg imponere med gode matopplevelser.

Tips: Beregn 500 g rå revben til hver person. Du kan også vakuumere og sousvidere revben på 73° C i 14 timer.

 

Revben
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 2 kg Svenske revben (Spareribs/grillbein)
  • Grillkrydder
  • 2,5 dl Cola
  • (2 dl vann)
  • 5 dl Asian Five Spice Glaze (se egen oppskrift)
Fremgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 230° C, gjerne varmluft
  2. Krydre de ferske (eller tinte) grillbeinene med grillkrydder eller salt og pepper
  3. Riv av en bit aluminiumsfolie som dekker hele langpannen/formen dobbelt! Du skal ha folie over og under kjøttet.
  4. Legg kjøttet i langpanne/ildfast form og hell over Cola. Ha evt litt vann i hvis du ønsker dette.
  5. Brett aluminiumsfolien rundt og tett dette godt slik at ikke dampen forsvinner. La det gjerne være litt luft over grillbeina så ikke folien ligger helt nedtil.
  6. Sett dette inn i forvarmet ovn og damp spareribsen i 3 timer.
Grilling
  1. Ta maten ut av formen og kast all væsken. La spareribsen renne av seg, og pensle med Asian Five Spice, BarbieKu eller din favorittgrillsaus. Grill på sterk varme i noen minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe og grillsausen har festet seg og trukket inn i kjøttet.

spareibs asian 2coleslaw pastapesto potetsalat revbenspareribs asian 3spareribs asian 4spareribs asiansparerivs barbie ku

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/revben/