Potetterrine (Pommes Anna)

Denne gode potetterrinen gjør seg godt til en skikkelig biff.

Potetterrine er godt som garnityr til en skikkelig biff, eller hva med en perfekt tilberedt filet av Rudolf? Sjekk sousvide-tider for perfekt tilberedning av forskjellige kjøttyper.

Skriv ut

Potetterrine (Pommes Anna)

Porsjoner 8

Ingredienser

  • 2 kg kokefaste poteter
  • 3 fedd hvitløk
  • En raus neve frisk timian
  • 200 g smør
  • Pepper
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Skrell poteter og lag tynne skiver med en mandolin
  • Finhakk hvitløk og timian.
  • Smelt smør og tilsett hvitløk og timian.
  • Dekk en brødform med bakepapir.
  • Dypp potetskivene i smør og legg dem lagvis i bunnen av brødformen.
  • Hell over smør til slutt så det er godt dekket.
  • Stek terrinnen på 200° C i 50 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen og dekk med et nytt bakepapir.
  • Sett en lik form oppi og press hardt ned. Kast smøret som renner over.
  • Legg noe tungt over og la det hele stå i press i kjøleskap til det er nedkjølt.
  • Skjær terrinen i serveringsstykker.
  • Varm disse i ovn på 190° C i 20-25 minutter.