«

»

feb 12 2014

Portvinssaus

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Det er farlig å tulle for mye med tradisjoner, men å bytte ut ribbefett kokt med fløte med en portvinssaus, slipper du sannsynligvis unna med. Og når gjestene først har smakt denne, er det kun sennepssausen som kan få dem til å spise noe annet.

 

Portvinssaus
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 4
Ingredienser:
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • ca. 6 stilker frisk timian
  • 3 dl portvin eller madeira
  • 7 dl kalvekraft, kyllingkraft eller buljong
  • 2 ss konsentrert kalvefond (på flaske)
  • 100 g romtemperert smør
  • salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
  1. Fres hakket løk blank i smør.
  2. Ha i timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner.
  3. Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil.
  4. Pisk inn smøret i to-tre omganger rett før servering.
  5. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/portvinssaus/