«

»

feb 12 2014

Peppersaus

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Hemmeligheten bak denne peppersausen er å riste pepperkornene til de popper og brenne dem sammen med konjakken.

 

Peppersaus
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 1 ss svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også
  • 5 ss konjakk (Vær gjerne langt rausere)
  • 3 dl oksekraft
  • 1 dl fløte
  • salt
  • 2 ss smør
Fremgangsmåte:
  1. Knus pepperkornene grovt i en morter.
  2. Ha de knuste pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte livlig. Rør rundt med en trestekespade hele tiden.
  3. Ha i konjakken.
  4. Når det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut.
  5. På tide å tilsette kraft og la det koke ned i rundt fem minutter til det blir tykt, og merkbart tørt bak stekespaden når du rører.
  6. Ha i fløte og la det koke inn til det blir tykt igjen. Smak til med salt. (Om du lager sausen ferdig på forhånd venter du med neste punkt.)
Rett før servering
  1. kok oppsausen, trekk til siden og rør inn smøret.

peppersausbiff peppersaus røsti

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/peppersaus/