«

»

jan 18 2015

Ovnstørkede tomater

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Om det er sommer, sol og søndag eller ikke, så er det langt bedre å lage sine egne soltørkede tomater. Med mindre du bor i Spania, har vi her en langt mer oppnåelig oppskrift for de fleste.

 

Ovnstørkede tomater
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Ovnstørkede tomater er godt hele året og det er lett å lage.
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • Tomater (gjerne plommetomater)
  • Salt og Pepper
  • Balsamico
  • Oregano
Fremgangsmåte:
  1. Del tomatene i like store biter.
  2. Legg dem med skinnsiden ned i en ildfast form.
  3. Ha godt med salt og pepper på. Krydre eventuelt med andre smakstilsetninger.
  4. Sett ovnen på 200 grader og stek dem i 1 time. Hvis tomatene er større bør du la dem stå lenger. Ta tomatene ut og la dem kjøles ned før du bruker dem.
  5. Oppbevar tomatene på et glass med nøytral olje eller en olje med god smak. Holdbarhet i ca. 1-2 uker.

IMG_4710IMG_4706IMG_4712

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/ovnstorkede-tomater/