«

»

jan 29 2014

Ovnsbakte poteter

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Serveringstips:
Ha litt gåsefett over potetene når du baker dem i ovnen for ekstra god smak.

 

Ovnsbakte poteter
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • Skrelte poteter (Bruk potet med mye tørrstøffer. Melne poteter)
  • Natron (1 ts pr. 5 l vann)
  • Olje til steking i ovn
Fremgangsmåte:
  1. Kok skrelte poteter i vann tilsatt natron i fem minutter
  2. Sil fra vannet og ha potetene i en ildfast form.
  3. Ha litt olje og vend potetene i fettet slik at alt blir dekket.
  4. Stek i ovnen på 210° C på varmluft til potetene er gyldenbrune og myke inne, det tar ca. 45-55 minutter avhengig av hva slags ovn du har.
  5. Vend potetene hvert 15. minutt for å få en jevn brunfarge.
  6. Bruk en potetsort med mye tørrstoff. Dvs. melne poteter f.eks mandelpotet

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/ovnsbakte-poteter/