«

»

feb 05 2014

Ovnsbakt leverpostei

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Er du ute etter fast food er dette neppe noe for deg. Det tar for laaaaaaaaaaaaang tid.
Men har du tålmodighet til å prøve deg, er dette en enkel og veldig god oppskrift.

 

Ovnsbakt leverpostei
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 350 g svinelever
  • 250 g svinekjøtt
  • 300 g spekk
  • 1 hvitløksfedd
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts malt salvie
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts rosmarin
  • 2,5 ts havsalt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts pepper
  • 3-4 ansjosfileter
Hvit saus
  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 1 dl melk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 egg
Fremgangsmåte:
  1. Kjør kjøtt, spekk, lever, ansjos og krydder i en køttkvern to ganger.
  2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med fløtemelk under oppkoking.
  3. Dra gryten til side og rør i eggene ett av gangen.
  4. Bland sammen med den malte massen, og ha over i en smurt form (eller porsjonsformer).
  5. Stek i vannbad i ovn ved 180 °C i 1-1,5 timer. Dette avhenger av form og størrelse på formen. Kjernetemperatur skal ligger rundt 76 °C.
  6. La posteien få en god farge.
  7. Avkjøl i formen, og oppbevar i kjøleskap.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/ovnsbakt-leverpostei/