«

»

feb 26 2014

Kremet Morkelsaus

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Til milde kjøttyper passer det ypperlig med en kremet morkelsaus. Føtebasert og med en mild smak av orkel og steinsopp. Snadder!

Tips:
Steinsoppulver kan du lage selv ved å male opp tørket steinsopp med en stavmikser til pulver.

 

Kremet Morkelsaus
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 5-6 sjalottløk finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1,5 dl demi glace
  • 5-6 dl fløte
  • 2 ss steinsoppulver
  • Maisenna
  • 1-2 ts dijonsennep
  • Smør
  • Morkler
  • Finklippet gressløk
  • (Balsamicoeddik, tykk ikke søt)
Fremgangsmåte:
  1. Vann ut tørkede morkler
  2. Stek sjalottløk og hvitløk i en dyp stekepanne.
  3. Hell i hvitvinen og kok ned.
  4. Ha i demi glace, fløte og steinsoppulver og kok ned.
  5. Jevn ut med maisenna så sausen tykner.
  6. Smak til med dijonsennep
  7. Tilsett godt med smør for å gi sausen en god og rund smak.
  8. Hakk morkler eller tilsett dem hele i sausen.
  9. Avslutt ned finklippet gressløk.
  10. Dersom sausen mangler syre, tilsett litt balsamicoeddik.

morkelsaus

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/morkelsaus/