Mojitosorbet

Forfriskende, forførende og full av alkohol. Mojitoen har aldri smakt bedre enn denne sorbeten.

Har du først smakt Mojitosorbet, vil du aldri se på drinken på samme måte igjen. Benytt den beste vaniljen og en god hvit rom i tillegg til ferske mynteblader, og du har en sikker vinner uansett fest. Trenger du en driverutgave? Servér sjåførene i forsamlingen Limesorbet (uten Solørakevitt).

Skriv ut

Mojitosorbet

Ingredienser

  • 2 dl hvit rom
  • 6 dl vann
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 vaniljestang bourbon/tahiti
  • Mynteblader hakket
  • Revet skall av en lime
  • Saften av fire lime

Fremgangsmåte

  • Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  • Kok opp sukker, vann og vanilje (stang pluss frø).
  • La det koke i fem minutter.
  • Avkjøl sukkerlaken og rør inn de andre ingrediensene før alt kjøres i ismaskin.

Tips!

Har du ikke ismaskin?
Sorbeten kan lages som en granité. Følg oppskriften, men sett den i fryseren 8 timer. Når den er frossen kan du skrape den opp med en gaffel eller en skje.