«

»

nov 30 2015

Marsipan

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Hemmeligheten bak en god og eksklusiv marsipan er å benytte litt bitre mandler i deigen. I tillegg erstatter du noe av melisen med glukose. Prøv denne oppskriften så vil du aldri gå tilbake til mandler og melis alene.

 

Marsipan
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 1,2 kg
Ingredienser:
  • 680 g (vanlige) søte mandler
  • 20g bitre mandler
  • 500 g melis
  • 50 g glukose
  • 30-100 g eggehvite (ca. 2 eggehviter)
Fremgangsmåte:
  1. ​Skold mandlene og la de tørke av seg.
  2. Kjør mandlene til mel eller svært finmalt. (Pass på at ikke mandlene blir knust til mandelsmør eller at de slipper fettet)
  3. Sikt mandlene over i en bolle
  4. Bland mandler og melis i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet.
  5. Tilsett glukose og en eggehvite.
  6. Bland videre på lav-middels hastighet. Tilsett om nødvendig en eggehvite til. (Pass på at du ikke jobber for mye med marsipanen. Da slipper den fettet!)
  7. Kna inn litt mer melis hvis det klisser.
  8. Pakk i plastfilm og la ligge minst 12 timer i kjøleskap.

 

MarsipanpølserMarsipan med fluebeinSkolding av mandlerSkoldede mandler og bitre mandlerElte marispan

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/marsipan/