Marsipan

Hjemmelaget eksklusiv marsipan som har den rette smaken grunnet blandingen av bitre mandler og søte mandler.

 

Skriv ut

Marsipan

Tilberedning 2 timer
Total tid 2 timer
Porsjoner 1 kg

Ingredienser

  • 680 g vanlige søte mandler
  • 20 g bitre mandler
  • 500 g melis
  • 50 g glukose
  • 30-100 g eggehvite ca. 2 eggehviter

Fremgangsmåte

  • ​Skold mandlene og la de tørke av seg.
  • Kjør mandlene til mel eller svært finmalt. (Pass på at ikke mandlene blir knust til mandelsmør eller at de slipper fettet)
  • Sikt mandlene over i en bolle
  • Bland mandler og melis i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet.
  • Tilsett glukose og en eggehvite.
  • Bland videre på lav-middels hastighet. Tilsett om nødvendig en eggehvite til. (Pass på at du ikke jobber for mye med marsipanen. Da slipper den fettet!)
  • Kna inn litt mer melis hvis det klisser.
  • Pakk i plastfilm og la ligge minst 12 timer i kjøleskap.

Tips!

Hemmeligheten bak en god og eksklusiv marsipan er å benytte litt bitre mandler i deigen. I tillegg erstatter du noe av melisen med glukose. Prøv denne oppskriften så vil du aldri gå tilbake til mandler og melis alene.