«

»

jan 29 2014

Lasagne

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Har du slaktet en okse, kvernet deg kjøttdeig og nettopp fra lurt en tilfeldig forbipasserende høne noen egg, er det bare å følge denne oppskriften for å lage din egen pastadeig. Uansett om du har kjøpt platene eller ikke, vil hjemmelagset lasagne med en god ostesaus slå beina under halvfabrikata.

Serveringstips:
Ferske friske urter er hemmeligheten. Krydre kjøttet litt under steking, og husk å krydre over osten før du gratinerer lasagnen.

Server lasagnen med nysmurt fersk baguette og en god salat.

 

Lasagne
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
Kjøttsaus
  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann
Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen gulost
  • 1 ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • 3 dl revet gulost
Fremgangsmåte:
Kjøttsaus
  1. Brun kjøttdeig i smør på sterk varme. Pass på å ikke ha for mye i panna av gangen, da koker du den fremfor å steke den. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.
  2. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne.
  4. Dryss over basilikum.
Ostesaus
  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  2. Ha i litt og litt melk mens du rører godt
  3. La sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  4. Ha i parmesan og gulost og la denne smelte under omrøring.
  5. Smak til med muskatnøtt, hvt pepper og salt.
Lasagne
  1. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.
  2. Start og avslutt med ostesaus.
  3. Dryss over revet ost til slutt.
  4. Stek lasagnen på 225° C i 30-40 minutter. (Kortere med fersk pasta, ca 20-30 minutter)
  5. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/lasagne/