«

»

jan 28 2014

Lammecarré

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Når det er høst, er lam på moten som aldri før. Enten du er vant til lammelår i påsken, eller fårikål om høsten, vil en carré gi deg et nytt syn på lam. Renere og magrere kjøtt, og naturligvis avsluttet i stekepanne med urtesmør.

 

Lammecarré
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 2 lammesider (carré)
  • Salt og pepper
  • Finhakket rosmarin eller provencekrydder
Urtesmør
  • 2 ss smør
  • 1 presset hvitløksfedd
  • ½ ts løkpulver
  • 1 ts finhakket rosmarin
  • 1 ts finhakketgressløk
  • 1 ts finhakket mynte
  • 1 ts revet parmesan
Fremgangsmåte:
  1. Varm opp sous-videbadet til 56,5°C
  2. Krydre begge sider av lammecarréen godt med salt, pepper og rosmarin.
  3. Vakuumér hver carré i egen pose
  4. Tilbered lammet i mellom 2 og 4 timer.
Til slutt
  1. Når lammet nærmer seg ferdig, smelter du smøret og blander inn ingrediensene til urtesmør.
  2. Når du er klar til å servere, ta ut lammet av posene. Tørk det av med et tørkepapir og pensle med urtesmør.
  3. Brun lammet raskt i en varm stekepanne med kjøttsiden ned. Kan også gjøres i ovn i tre minutter med kjøttsiden opp.
  4. Skjær sadelen i skiver og servér.

Lammecarré

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/lammecarre/