Kyllingkraft

Kyllingkraft

Det viktigste i en hver saus er kraften. Ved å koke din egen får du en helt annen smak, enn med ferdigkjøpt kraft.

Når du virkelig vil lage gode sauser, koker du din egen kraft. Selv om det tar litt tid, gjør det meste av jobben seg selv. Har du i tillegg en trykkoker kan du fort korte ned koketiden til en fjerdedel.

 

Skriv ut

Kyllingkraft

Ingredienser

  • Avskjær perlehøne kylling
  • Friskt kaldt vann
  • 2 gulrøtter
  • ½ sellerirot
  • ½ purreløk
  • 1 løk
  • 1 ss hel hvit pepper
  • 3 laurbærblader
  • Hvitløk
  • Timian
  • Rosmarin
  • Litt olje

Fremgangsmåte

  • Skrell, vask og kutt grønnsakene i grove biter.
  • Brun fjærkrebeinene i ovn på 300°C i 30 minutter.
  • Fres grønnsakene i litt olje. Tilsett grønnsakene og smakstilsetningene.
  • Dekk alt med vann og kok opp.
  • Skum av det som legger seg på toppen.
  • Kok i to timer. Skum av underveis.
  • Etter koking siles kraften.
  • Kok videre for å redusere og konsentrere kraften. (Mer for sauser enn supper.)

Tips!

Kok opp masse kraft og frys ned i mindre porsjoner. Isbitposer er genialt om du skal porsjonere ut en god innkokt kraft senere når du vil lage litt saus.