«

»

feb 12 2014

Kyllingkraft

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Når du virkelig vil lage gode sauser, koker du din egen kraft. Selv om det tar litt tid, gjør det meste av jobben seg selv. Har du i tillegg en trykkoker kan du fort korte ned koketiden til en fjerdedel

 

 

Kyllingkraft
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • Avskjær perlehøne (kylling)
  • Friskt kaldt vann
  • 2 gulrøtter
  • ½ sellerirot
  • ½ purreløk
  • 1 løk
  • 1 ss hel hvit pepper
  • 3 laurbærblader
  • Hvitløk
  • Timian
  • Rosmarin
  • Litt olje
Fremgangsmåte:
  1. Skrell, vask og kutt grønnsakene i grove biter.
  2. Brun fjærkrebeinene i ovn på 300°C i 30 minutter.
  3. Fres grønnsakene i litt olje. Tilsett grønnsakene og smakstilsetningene.
  4. Dekk alt med vann og kok opp.
  5. Skum av det som legger seg på toppen.
  6. Kok i to timer. Skum av underveis.
  7. Etter koking siles kraften.
  8. Kok videre for å redusere og konsentrere kraften. (Mer for sauser enn supper.)

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/kyllingkraft/