«

»

mar 29 2015

Klassisk Focaccia

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Denne kalssiske ficacciaen er akkurat det du ser. En saftig og enkel focaccia som det går raskt å lage. Vil du prøve noe nytt, og spennende så prøv vår opp skrift på saftig og sprø focaccia, som gir deg en helt ny og god opplevelse.

 

Klassisk Focaccia
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 500 g hvetemel
  • 14 g tørrgjær
  • 3,5 dl varmt vannvann
  • 0,5 dl olivenolje (pluss litt ekstra)
  • Litt fersk rosmarin
  • Havsalt og pepper
Valgfritt
  • 75 g steinfri oliven
  • 150 g soltørkede tomater
Fremgangsmåte:
  1. Bland mel, gjær og et par klyper salt godt i en bolle.
  2. Bland olivenoljen og vannet.
  3. Lag en grop i melblandingen og spe inn væsken. (Det er lettest med en gaffel i starten)
  4. Når all væsken er tilsatt og deigen begynner å samle seg, bruk hendene og lag en ball.
  5. Strø lett med mel på benken, og tøm ut deigen.
  6. Kna deigen med hendene i ti minutter. en skal være glatt og elastisk.
  7. Ha deigen tilbake i en bolle og dekk med plastfilm. Sett deigen til heving til den har doblet i størrelse. Dette tar 30-60 minutter på et lunt sted.
  8. Varm ovnen til 200 °C.
  9. Olje en ildfast form på ca 28 x 20 cm. Og ha den hevede deigen i denne.
  10. Trykk forsiktig ut deigen helt ut i kanten på formen. (Dette er lettest om du har litt olje på hendene.
  11. Dersom du ønsker tomater og oliven stikker du disse forsiktig ned i deigen.
  12. Strø salt og rosmaring over deigen og ha litt olje over hele.
  13. Sett inn i vam ovn og stek i ca. 30 minutter.
  14. Avkjøl på rist, og server med aïoli.

 

Klassisk Focaccia Focaccia og Aioli

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/klassisk-focaccia/