Karamellpudding med konjakkrem og pasjonsfruktsirup

Tradisjonell karamellpudding med friske innslag av pasjonsfrukt og klementiner.

 

Skriv ut

Karamellpudding med konjakkrem og pasjonsfruktsirup

Porsjoner 20 porsjoner

Ingredienser

Karamellpudding

  • 8 egg
  • 5 dl fløte
  • 5 dl H-melk
  • 2 vaniljestenger
  • Sukker

Pasjonsfruktsirup

  • 2 dl vann
  • 200 g del sukker
  • 5-6 pasjonsfrukter

Konjakkrem

  • fløte
  • konjakk

Fremgangsmåte

Karamellpudding

  • Kok opp melk, fløte og vaniljestang. La dette stå og hvile mens du fortsetter
  • Pisk eggene for seg.
  • Ha melkeblandingen i eggedosisen, når den ha kjølt seg litt ned.
  • Sil av blandingen.
  • Smelt sukker til knekk i en stekepanne på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet. Ha dette i bunnen av aluminiumsformer. Hell i melk og eggeblandingen. Sett i ovn på varmluft minst 40 minutter (gjerne over en time) på 96 grader. Puddingen skal bli litt fast.
  • Lager du karamellpudding i stor form, stek den i vannbad (kok opp vannet først) på 125 grader i 2-3 timer.

Konjakkrem

  • Pisk kremfløte til krem, med sukker.
  • Ha i litt konjakk og smak til.

Pasjonsfruktsirup

  • Del pasjonsfrukten, skrap ut innmaten og sil ut frøene.
  • Ha vann og sukker i en stekepanne og kok til sukkeret er oppløst.
  • Tilsett pasjonsfruktsaften
  • La dette redusere til en sirup. Kok inn til ca 1/3, husk at dette tykner når den blir kjølt ned.

Tips!

Imponér! Flå klementinbåter. Skjær av toppen og bunnen av en klementin. Skjær av skallet og skinnet på båtene. Når du sitter igjen med en flådd klementing, skjærer du forsiktig ut båtene.