«

»

mar 28 2015

Kanelsnurrer

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

For å få verdens luftigste og saftigste boller er det et par ting som er viktig: Elte deigen lenge, blande inn romtemperert smør på slutten av eltetiden, tilstrekkelig heving og ikke noe sludder med å blande ut gjær i varmt vann, slik du har lært hjemmefra. Følger du denne enkle – men litt tidkrevende oppskriften – får du verdens beste boller.

Kanelsnurrer/hveteboller
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 800 g hvetemel
  • 1 egg
  • 5 dl melk
  • 125 g sukker
  • 12 g salt
  • 35 g gjær
  • 115 g usaltet smør
  • Egg til pensling.
  • 2 ts kardemomme
For kanelsnurrer:
  • 150 g smør
  • Sukker
  • Kanel
  • Perlesukker
Fremgangsmåte:
  1. Sørg for at egg, melk og smør er romteperert før du begynner.
  2. Kutt smøret i terninger.
  3. Bland alle ingrediensene unntatt smøret, og 2 dl av melken.
  4. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen slipper bollen.
  5. Spe i melken til alt er blandet inn og deigen er blank og smidig.
  6. Elt videre i maskin på middels hastighet i fem minutter.
  7. Sett ned til laveste hastighet, og elt inn smørterningene.
  8. Sett deigen til hevingen under plastfilm 1 time. Sett den gjerne på varmekablene på badet, eller i stekeovnen på 30 °C.
For hveteboller
  1. Del inn deigen i 10-12 emner. Pass på at de er like store.
  2. La deigemnene hvile i 15 minutter.
  3. Trill boller av emnene og legg dem på stekebrett med bakepapir.
  4. La bollene etterheve i 45 minutter under plastfilm.
  5. Pensle med egg.
  6. Stek boller på 200 °C varmluft i 9-12 minutter. (Sprøyt gjerne inn litt vann i ovnen når du setter dem inn.)
  7. Avkjøl på rist
For kanelsnurrer
  1. Strø benken lett med hvetemel.
  2. Kjevle ut deigen til ca. 50 cm x 40 cm og ca 1 cm tykk.
  3. Stryk på smør med bakespatedryss godt med sukker og kanel.
  4. Skjær 2 cm brede striper av deigen. Legg disse dobbelt og tvinn eller knyt dem til en bolle.
  5. Etterhev bollene under plastfilm i minst én time.
  6. Pensle med egg, og strø over sukker og kanel.
  7. Stekes på 200 °C varmluft i 9-12 minutter
  8. Avkjøl på rist.

Kanensnurr

KanelsnurrerHveteboller

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/kanelsnurrer/