Fløtesaus til kalkun

Smakfull, fyldig og perfekt saus til kalkun. Denne smaker mer enn bare fløte og kalkunstekesjy, og hever retten uten tvil.

Saus er utrolig viktig til kalkun. Spesielt siden fuglene raskt blir i tørreste laget. Denne sausen smaker mer enn bare fløte og kalkunstekesjy, og hever retten uten tvil.

 

Skriv ut

Fløtesaus til kalkun

Porsjoner 12

Ingredienser

  • 6 ss smør 2 ss til sammen med kyllingkraften
  • 6 ss sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd finhakket
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl tørr sherry
  • 5 ss sherryeddik
  • 7 dl fløte
  • Stekesjy fra kalkunen
  • Worchestersauce
  • Soyasaus
  • Salt & pepper

Fremgangsmåte

  • Fres finhakket sjalottløk, hvitløk og smør i en kjele.
  • Tilsett mel og lag en jevning.
  • Ha i kyllingkraft, sherry og sherryeddik og reduser til det halve.
  • Ha til slutt i fløte og stekesjy og kok ferdig sausen.
  • Smak til med worchestersauce, soyasaus, salt og pepper.

Tips!

Redd for å få tørr kalkun? Vakuumer og tilbered sous vide på 61 grader i 4 timer.
Har du ikke sous vide? Ha smørklatter under skinnet, og dekk skinnet på kalkunen med bacon før steking.