«

»

jul 10 2014

Jordbærskum

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Kjemikunnskaper vil alltid kunne hjelpe deg langt på vei i matlaging, men andre ganger så holder det å lene seg på det andre har funnet ut før deg. Lecithin er et stoff som benyttes blant annet til å emulgere ulike væsker som ikke liker hverandre. f.eks vann og oljer. Men det har også en annen egenskap. Det får skum til å holde seg  uten å falle sammen. Og den egenskapen er gull verdt for å lage luftig garnityr.

 

Jordbærskum
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 2,5 dl jordbær
  • 2 ss sukker
  • 1,25 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 2 g soya lecithin
Fremgangsmåte:
  1. Rens og kutt jordbærene i to.
  2. Ha jordbær, sukker, melk og vann i en blender.
  3. Bland til en glatt masse.
  4. Hell blandingen over i en beholder og tilsett 2 gram soya lecithin.
  5. Kjøre med stavmikser til alt er blandet ut og du får et fint skum på toppen.
  6. Ta av skummet med en skje og servér.
  7. Når alt skummet er skufet av, skum opp på nytt.
  8. Gjenta til alle er servert.

 

sjokoladefondant med jordbærskum

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/jordbaerskum/