Grønnpeppersaus

Er du ute etter en virkelig god peppersaus, er det få ting som slår en fyldig saus med grønne pepperkorn og likevel krydret med løk, paprika og konjakk.

Denne sausen passer like godt til svinefilet som entrecôte eller pepperbiff. Det er vanskelig å beskrive denen sausen. En fyldig smak med hint av både konjakk, paprika, løk og som virkelig løftes når man tilsetter worchestersauce og kraft. Bruker du oksekraft, kan du ha litt mindre enn av kyllingkraft som oppskriften bygger på.

Skriv ut

Grønnpeppersaus

Ingredienser

  • 100 g grønn paprika
  • 100 g løk
  • 100 g smør
  • 0,5 dl cognac
  • 0,8 dl hvitvin
  • 45 g grønn pepper hel syltet
  • 6 dl fløte
  • 6 dl melk
  • 4 g pepper
  • 10 g salt
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 20 ml worchestersaus
  • 20 g maizena
  • 50 g smør i terninger

Fremgangsmåte

  • Brenn paprikaen med en brenner til den er helt svart.
  • Skyll av alt det svidde skinnet i kaldt vann.
  • Fjern kjernen og frøene, og del paprikaen i biter
  • Surr paprika, finhakket løk og smør i en panne.
  • Når dette er mykt kjøres det til en helt glatt puré i blender eller stavmikser.
  • Ha cognac hvitvin og grønnpepper i en egen kjele og kok ned til det bare gjenstår 1/3 væske.
  • Tilsett puréen, fløte og melk og kok videre.
  • Ha i salt, pepper, kraft og worchester sauce og la dette koke videre. (Her kan man med fordel skru av platen og la sausen stå fremt il den skal serveres)
  • Jevnes med maizena.
  • Rør inn kaldt smør i terninger
  • Smak til med mer pepper, salt og worchestersaus til du får en fyldig og god peppersaus.