«

»

feb 12 2014

Gravlaks

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Gravlaks lager seg selv. Jobben gjør enzymene for deg når du slapper av. Har du ikke vakuumeringsmaskin, kan du legge laksen i lakes i en bolle i minst seks timer.

 

Gravlaks
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 1 laksefilet
  • 150 g salt
  • 150 g sukker
  • 20 g svart pepper
  • 1 potte frisk dill
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen salt, sukker og pepper i en bolle.
  2. Legg halve blandingen i en vakuumpose
  3. Legg fileten i posen.
  4. Legg dill over fisken, og deretter resten av blandingen.
  5. Vakuumer og legg kjølig i 4-6 timer.
Alternativt
  1. Legg laksefileten i en form med kanter.
  2. Hell over salt- og sukkerblandingen.
  3. Strø over frisk dill og sett til marinering i kjøleskapet i fire til seks timer.

gravlaks vakuumertgravlaks på flatbrød

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/gravlaks/