«

jun 01 2018

Farmors Fyrstekake

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Fyrstekaker kan være tørre og kjipe, men med farmors oppskrift er selv deigen god, og fyllet smaker enda bedre enn ellers.

Farmors Fyrstekake
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
: kake
Porsjoner: 8
Ingredienser:
Deig:
  • 250 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts bakepulver
Fyll:
  • 250 g melis
  • 250 g malte mandler (gjerne mer)
  • ½ ts kardemomme
  • 2 stivpiskede eggehviter
  • ca 6 spiseskjeer varmt vann
Fremgangsmåte:
Deig:
  1. Hold igjen litt av melet til du skal trykke ut kaken. For mye mel gjør deigen tørr.
  2. Mel, bakepulver og sukker blandes på benken.
  3. Smøret smuldres oppi og plommene haes i.
  4. Blant alt godt sammen. Deigen skal være fast men seig. Er den for behagelig å jobbe med, er det brukt for mye mel.
  5. Sett deigen kjølig
Fyll:
  1. Bland ingrediensene sammen i en bolle.
  2. Ha i litt vann og bland.
  3. Tilsett litt mer vann til fyllet akkurat er mulig å røre sammen.
Montering:
  1. Ta av ca. ¼ av deigen til toppen.
  2. Trykk ut ca. ⅔ av deigen i bunnen av en stor springform (ca. 24 cm.) Pass på at deigen blir tynn og jevn.
  3. Trykk ut deigen til sidene av formen. Pass på at det ikke blir for tykt i overgangen fra bunn til siden.
  4. Ha fyllet i kaken.
  5. Brett ned sidene om de er for høye, evt legge en remse deig rundt kanten.
  6. Kjevle ut og lag stripemønster på toppen, eller gå bananas og lag hjerter.
  7. Pensle deigen på toppen med eggehvite.
  8. Stek kaken midt i forvarmet ovn på over- og undervarme 170 °C i 45 minutter.

 

 

fyrstekakefyrstekake bit

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/fyrstekake/