«

»

jun 10 2014

Flambert Banan

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Flambering er alltid like spennende for gjestene, og når du har servert flaming irish coffe, så er det jo naturlig at det neste blir slageren flamberte bananer. Ikke bekymre deg over at karamellen klumper seg når du tilsetter smør og appelsinsaft. Rør til det oppløser seg så blir sausen like fløyelsmyk som alltid.

 

Flamberte Bananer
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 4 bananer
  • 1 dl sukker
  • 4 ss smør
  • 2 dl appelsinsaft
  • 2-3 ss konjakk
Fremgangsmåte:
  1. Skrell bananene og del dem i skiver
  2. Varm en stekepanne og ha i sukker.
  3. La sukkeret smelte til lys karamell og tilsett smøret under omrøring.
  4. Ta pannen av varmen og rør smøret godt ut i sukkeret.
  5. Tilsett appelsinsaft med pannen på middels varme og kok opp. (Om karamellen klumper seg så rør videre til alt er oppløst.
  6. Varm bananen i sausen et par minutter.
  7. Tilsett konjakken og kok opp i ti sekunder.
  8. Tenn på!
  9. Når flammen har brent helt ut, er desserten klar til servering.
Tips: Serveres med iskrem.

 

flambert banan3flambert banan1flambert banan2

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/flambert-banan/