«

»

jan 26 2014

Crème Brûlée

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

I uminnelige tider har mennesker slitt med å få rett temperatur på vannbad når man skal steke Crème Brûlée. Hvorfor ikke ta teknologi og utvikling til hjelp og lage desserten sousvide. Vær garantert at eggeplommene  koagulerer uten å klumpe seg, og få den mest fløyelsmyke brûlée du noen gang har smakt.

Prøv også Ingefær Brûlèe for en ny vri!
Tilsett en halv tommel revet ingefær i oppskriften. Servér i glass og hell kald rabarbrasuppe over etter at du har smeltet sukkeret.

 

Crème Brûlée
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 15-20
Ingredienser:
  • 1 l fløte
  • 170 g sukker
  • 12 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • sukker til å strø på toppen
Fremgangsmåte:
  1. Miks fløte, sukker og eggeplommer godt sammen
  2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  3. Ha frøene og vaniljestangen over i blandingen og bland inn.
  4. Vakuumér blandingen og la posen ligge en times tid på 84 °C
  5. Etter en halvtimes tid, tar u opp posen og rister på den for å blande innholder
  6. Gjør det samme når du tar dem ut etter en time. (Begynner eggene å få antydning til kornete konsistens, kjører du dem med stavmikser til massen er silkemyk igjen.)
  7. Hell over i serveringsformer og sett i kjøleskap 4-8 timer.
Servering
  1. Strø litt sukker over og smelt med en gassbrenner.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/creme-brulee/