«

»

jan 26 2014

Jordbærcoulis

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Skal man lage alle komponenter av hver rett fra bunnen av, tar det tid. Derfor er dte kjekt med alt som kan lages ferdig på forhånd. Coulis er en av de tingene som kan kokes dageveis i forveien og oppbevares tett i kjøleskapet. Her skal det koke og redusere og godgjøre seg mens smakene utvikles.

 

Jordbærcoulis
 
Prepping
Tilberedning
Total tid
 
Oppskrift av:
Ingredienser:
  • 560 g jordbær
  • 1,2 dl vann (mindre om de er frosne)
  • 175 g melis
  • 1½ ss balsamico
  • 1-2 ss contreau
  • Saften av ¼ sitron
  • 2 ts vann og 1 ts maisstivelse
Fremgangsmåte:
  1. Ha alle ingrediensene bortsett fra maisstivelsen i en gryte og kok opp under omrøring så alt blander seg.
  2. La småkoke i minst 15 minutter. (Litt ekstra gir bare mer smak)
  3. Bland ut maisstivelsen med vann og ha i gryten.
  4. Kjør til puré med stavmikser eller i blender til alt er oppløst.
  5. Sil blandingen og sett til avkjøling. Den kommer til å tykne litt når den kjøles ned.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/coulis/