«

»

jan 28 2014

Carpaccio

FavoriteLoadingLegg til favorittoppskrift

Når man ikke tilbereder maten mer enn man anretter den, er råvarene utrolig viktig. Skaff deg et mørt fint kjøttstykke og en god olivenolje, så er du langt på vei til å lage denne smakfulle carpacioen.

 

Carpaccio
 
Oppskrift av:
Porsjoner: 20
Ingredienser:
  • 600 g ytrefilet, lårtunge eller flatbiff
  • Smør og olje
  • Nykvernet salt og pepper
  • 160 g gresskarkjerner
  • En god olivenolje
  • Trøffelolje
  • Parmesan i skiver
  • Persille
Fremgangsmåte:
Forberedelser
  1. Brun kjøttet med salt og pepper i en panne med 50/50 smør og olje.
  2. Pakk kjøttet godt inn i plastfolie og frys ned.
Servering
  1. Ved servering ristes gresskarkjernene lett i en panne med olje.
  2. Skjær kjøttet i veldig tynne skiver fra halvfrossen tilstand med en skarp kniv.
  3. Anrett 2-3 skiver kjøtt og krydre med nykvernet salt og pepper.
  4. Legg på to skiver parmesan.
  5. Dryss over gresskarkjerner og pynt med persille.
  6. Drypp over en god olivenolje og trøffelolje. Eventuelt noen få dråper sitronsaft.

 

Permalenke til denne artikkelen: http://www.rudfossmat.no/oppskrifter/carpaccio/