Braissert sjalottløk

Karamellisert overflate og en myk god søt løk som passer godt til omtrent alle retter.

Inspirert av Raymond Blancs Kitchen Secrets. Den lange tilberedningen på forholdsvis lav varme gjør at stivelsen i løken omdannes til sukker, og gir en søt og god løk til middagen.

Skriv ut

Braissert sjalottløk

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 4 store sjalottløk skrellet og kuttet endene av
  • 1 kvist timian
  • 2 klyper havsalt
  • 2 hele sorte pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl vann

Fremgangsmåte

  • Ha vann, timian, sjallottløk, salt, pepper og 1 ss olivenolje i en stekepanne på medium varme og kok opp.
  • Dekk med lokk og småkok forsiktig i 40 minutter, mens du rører med jevne mellomrom.
  • Når løkene er møre, men fremdeles beholder formen sin, ta pannen av platen og sett til avkjøling.
  • Når de er avkjølt, del sjalottløken i to på langs, og tørk dem lett med papirhåndkle.
  • Varm opp resten av oljen i en stekepanne og stek sjalottløkene med den flate siden ned i 1-2 minutter til de blir gyldne og karamelliserte.
  • Sett til side og hold varm inntil servering.